Dnes je Sobota 27.04.2024 , meniny má Jaroslav

VELKOSŤ PÍSMA A A A

Pozývame Vás na výstavu Vlado Bahna: „Spektrum tvorivej diverzity“: 9.6. – 9.7.2022


Trvanie výstavy: 9.6. 9.7.2022, 10:00 18:00 hod. (Po Ne)
Výstavná sála, Michalská 1
Vstup voľný

Plagát (pdf)

Spolok architektov Slovenska v spolupráci s Univerzitnou knižnicou v Bratislave Vás pozývajú na individuálnu výstavnú kolekciu tvorby architekta VLADIMÍRA BAHNU, ktorá sa venuje rozmanitej grafickej interpretácii a autorskému stvárneniu ideových architektonických, interiérových a urbanistických štúdií ako aj príbuzným výtvarným disciplínam ako fotografii a grafickému designu. Z pohľadu architektúry sa v koncepcii výstavy kladie dôraz najmä na počiatočnú koncepčnú fázu vzniku architektúry a nie na obvyklú prezentáciu jej finálnej fázy – realizáciu návrhu. Upriamuje pozornosť na to, že architektúra nezačína vytýčením stavby a výkopovými prácami, ale vzniká v mysli architekta, na jeho pracovnom stole, kreatívnym a autorsky individualizovaným návrhom. Fotografia je zas v ponímaní architekta vnímaná ako jeden zo zobrazovacích nástrojov architektúry a nie ako finálny autonómny artefakt.

Pre úplnosť je tu prezentovaná aj vzorka architektonických štúdií študentov FA STU vypracovaných pod jeho pedagogickým vedením.

Výstava prezentuje mozaiku tvorivej činnosti autora za posledných cca 55 rokov a tým vlastne aj profesijný „životopis“ v skratke.

Usporiadatelia:

  • Spolok architektov Slovenska
  • Univerzitná knižnica v Bratislave
  • Fond výtvarných umení

Posledná aktualizácia: Aktualizované 09.09.2022 08:17  Tlačiť Hore

Subpage right banner